Roight, something totally different today, not related in any way to Lego and after this introduction, it will be in dutch as well.  Today, my kid and his team played a small tournament in Grobbendonk with his Wapper team, and it is easier to put the report here then making a hotch-potch of posts in the club`s Facebook group.

But don`t let that stop you from having a look, and support G-sports where you can, because people with a disability have a right to practice sports as well!

En zo vertrokken we dan om halver tienen naar het kempense dorp Grobbendonk, waar Wapper met twee teams een klein tornooitje ging afwerken tegen de lokale G-ploeg.

Ik heb vandaag Wapper 1 gevolgd wegens de Smurf daar ingedeeld, en de ploegen speelden tegelijk.  Wapper 1 trad op in zijn befaamde 2-2-3 opstelling, en de kern bestond uit:

Verdediging: Neil en Ivan
Middenveld: Rinna en Christophe
Aanval: Brent, Dimitri en Lander

Grobbertje 1 - Wapper 1 : 0 - 2

De eerste match keken we Grobbertje 1 in de ogen, en in een "stevige" hitte waren we vertrokken voor 2x 10 minuten.

De match kabelde rustig over en weer, met kleine kansjes links en rechts.  Dan sloeg plots Lander toe, met een hele hoge boogbal die achter de keeper in doel belande.  Op slag van rust stond het 0-1 en konden de spelers met een voorsprong de nodige liters water tot zich nemen.

Na de match nam Wapper meer en meer het overwicht, en wanneer Christophe met een knal van 30 meter de 0-2 op het bord zette, was de zege binnen.

Tara - Wapper 1 : 4 - 6

Een speciale wedstrijd.  Door last moment afzeging van andere teams, werd er door KFC Grobbendonk een beroep gedaan op hun U17 om het veld te vervolledigen.  De spelers daar werden per twee aan elkaar vastgebonden, en de keeper had zijn handen bij elkaar getaped.

In wat een heel sportieve wedstrijd was, en de mensen van Tara lieten onze gastjes echt wel voetballen en ze de kans geven een doelpuntje te maken, kregen we de monsterscore van het tornooi.

Op 20 minuten tijd vielen er maar liefst 10 doelpunten, wat neerkwam op een doelpunt elke 2 minuten... dan gaat de tijd vlot voorbij als toeschouwer.

Het scoreverloop nog even voor de volledigheid: Tara 1-0; Brent 1-1; Christophe 1-2; Tara 2-2; Lander 2-3; Christophe 2-4; Dimitri 2-5; Tara 3-5; Ivan 3-6; Tara 4-6

Intermezzo: Penaltycup

Elke ploeg trapte ook naar een opblaasbaar scorebord tussendoor, en de uiteindelijke winnaar van deze competitie was Hendrik Mees, de doelman van Wapper 2.

Grobbertje 2 - Wapper 1 : 2 - 4

De laatste wedstrijd van de dag, en misschien gingen we hier wel stunten en met de volle buit en ongeslagen terug richting Antwerpen.

En wapper vloog er meteen in, met binnen de eerste minuten Christophe die de 0-1 op het bord prikte.

Enkele ogenblikken later sloeg ook Dimitri tot tweemaal toe, en nog voor de rust stond het 0-3.

De rust was er echter wat teveel aan, en de zengende hitte hielp ook niet mee, maar Wapper gaf het initiatief aan de tegenstander en die milderden al snel tot 1-3.

Christophe stelde al snel orde op zaken met de 1-4, en zelfs de 2-4 bracht ons niet meer in de problemen als de laatste minuten werden uitgetikt.

Om 15u volgde dan de prijsuitreiking, door de burgervader van Grobbendonk die de tijd had gevonden in zijn drukke agenda hiervoor.

Iedereen wint in G-sport, want meedoen is zeker en vast belangrijker dan winnen, maar onze dappere krijgers van Wapper 1 mogen zeker en vast fier zijn op hun prestatie van vandaag.  Maar liefst 12 doelpunten gemaakt voor een mooi gemiddelde van 4 per wedstrijd, en 9 op 9... misschien moeten we Danny eens voordragen op "den Bosuil"?

En volgende week, Tilburg, voor het jaarlijkse G-voetbal spectakel.  Geen foto`s van mijn kant echter op dit wel heel speciaal boarding soccer tornooi, ik moet daar men descipelen gaan lijden / leiden (schrappen wat niet past ;-) )